Concurs de homebrewing

Festivalul Girafelor este în primul rând un eveniment care celebrează pasiunea pentru bere. De regulă, aceasta începe cu degustatul și, pe măsură ce crește în intensitate, culminează cu producția berii în propria bucătărie spre exasperarea soțiilor.

Mulți dintre cei care au acum propriile fabrici de bere provin din rândul homebrewerilor, comunitate care crește de la zi la zi. De aceea, în cadrul festivalului va avea loc un concurs, pe patru secțiuni, pentru homebreweri. Capra Noastră – Bere Artizanală făcută în Iași, Cearfisă, Bere Nemteana și THC Brewery sunt patru producători care își doresc să facă o șarjă de bere cu câștigătorul fiecărei secțiuni.

Pentru că timpul e scurt, categoriile selectate acoperă o paletă mai largă:

Categoria I – wheat beer (Bere care să aibă minimum 50% malț din grâu. Sunt incluse toate subcategoriile, de la hefeweizen, kristallweizen, dunkelweizen și până la witbier).
Categoria II – stout/porter (Sunt acceptate toate subcategoriile, de la dry stout, milk stout și până la baltic porter sau variantele mai alcoolizate de tip extra-stout sau imperial porter)
Categoria III – IPA (Sunt acceptate toate variațiile, de la west coast ipa, english ipa, red ipa, black ipa și până la NEIPA etc)
Categoria IV – belgian style (Sunt acceptate toate categoriile: dubbel, tripel, quadrupel, saison, dark sau red belgian ale)

Cei interesați sunt invitați să trimită până joi, 6 iunie 2019 (dată limită de livrare), câte trei sticle de bere din fiecare sortiment dorit a fi înscris în concurs pe adresa: str. A. Lăpușneanu nr.16, cam 2-10, pub Beer Zone, municipiul Iași, județul Iași, cod postal 700057, tel. 0736 479 241. Fiecare sticlă trebuie etichetată. Pe etichetă vor fi menționate datele de contact ale participantului și categoria la care va fi înscrisă berea).

Din juriu vor face parte mai mulți berari care au deja propriile fabrici de bere, dar și Dorin Nicolaescu-Musteață, unul dintre cei mai buni cunoscători ai fenomentului craft beer.
Succes!

P. S. Nu sunt acceptate beri făcute din kit. De aceea, vă rugăm ca pe etichetă, pe lângă menționarea stilului de bere, să treceți sumar rețeta: tipurile de malț, hamei, drojdie și timpul de fierbere.